Valpar

Jag har återvänt från min influensa och är på banan igen, tack och lov. Visst finns det sviter kvar, men långt ifrån vad det varit.
Idag har jag varit och sett ett ”gäng” Lajka valpar och visst vill man bara stoppa ner dom små söta, busiga, goa valparna i en väska och ta med dem hem. Nu är det kanske en hund i största laget för min egen del, men i ”valpformat” var dom helt perfekt:) Men jösses vad dom hinner överallt och så en liten pinkpöl här och en där, jag har nog hunnit glömma hur det var att vara ”valpmamma” med allt vad det innebär.
Vovve

Sjuk…

Efter en hemsk natt, med fruktansvärd värk i kroppen, insåg jag i morse att jag antagligen drabbats av någon slags influensa. Kroppen känns som 100 år (antagligen mer) och varenda led på kroppen värker, gångjärnen är helt slut och jag har problem att räta ut mig. Så idag har det blivit en mycket lugn dag, det mest ansträngade jag gjort är nog ätit. Gubben beställde hem mat och hur bekvämt var inte det;). För att komma in på vad vi åt så var det en rätt som jag kanske för en par månader aldrig skulle sätta tänderna i, hade svårt att förstå hur någon kunde tycka det var gott, men man kan väl ändra sig:). Det vi åt var ju inget märkvärdigt, det var bara friterad kyckling, ris och sötsur sås, det var bara hur gott som helst, tyvärr orkade jag knappt hälften.
Vi hyrde film på kvällskvisten, ”The Hunter” med Willem Dafoe, Sam Neill, Frances O’Connor, Sullivan Stapleton. Ingen höjdar film, men gick att se, aningen ”tam”.The Hunter

Kallt

Jag tyckte för några dagar sedan att -34 grader var hutlöst kallt, men det visade sig att tempen inte skulle stanna där, nej det sjönk till dryga -40 grader, måste ju säga att det är i mesta laget. Bilarna i den tempen känns inte som bilar, jag vet inte vad man ska jämföra dem med, men de fungerar rätt dåligt, så någon längre resa blev det inte. Nu är det ”bara” -24 och snöar massor.
Snö

-34 grader

Som från ingenstans blev det -34 grader, jag säger bara …..hujeda mig så kallt. Kaminen går varm och jag vet inte hur jag skulle klara mig utan denna underbara värmekälla.
Det är mer synd om mina små fåglar som måste vara ute i den bitande kylan, kunde jag, hade jag tagit in dem och gett dem massor med värme och kärlek:) I stället får jag se till att dom har gott om mat. Jag fick ett bra tips på Nyhetsmorgon om en fågelmat blandning som jag självklart testade.
Fågelmaten består av margarin, havregryn och riven ost, vilket jag rörde ihop till en smet. Sen drog jag ett snöre genom hålet i en lerkruka, lagomt långt för att kunna knyta fast det i tex ett träd. Jag fyllde sedan krukan med blandningen, ca 2/3 av krukan, vickade krukan i 90 grader och hängde upp den i trädet….men inte var det någon rusning till det nya matstället, nej de gamla beprövade talgbollarna var tydligen bättre;).
Fågelmat
Vill bara visa en vinter bild, visst är det vackert med mycket snö!
Vinter
Men det finns det som för mig är ännu vackrare, det slår alla bilder i världen, här é han, aningen allvarlig och fundersam!
Edwin
Edwin

Grattis Pappa

Idag är det min lilla pappas födelsedag och självklart har vi firat honom och ätit god tårta! Massor med Grattis kramar till dig Pappa på Din dag!
Grattis
I övrigt har vi lunchat ute och vi blev fler och fler som sammanstrålade, åt gott och hade trevligt. Lill Edwin var självklart med och han åt ”örtstycke”  (varmdubbelmackamedkycklingröra) med god aptit….ja det gjorde vi allihop…åt med god aptit alltså;)
Efter lunch kändes det som jag for direkt hem och började med middag (måste suttit länge på lunchen) och i brist på ideer såg jag i en tidning ett recept på rårakor, så det fick det bli och det blev inte alls illa, riktigt gott faktiskt:)

Äntligen!!

I början av december gick våran dammsugare sönder, helt död, inga som helst tecken på liv. Till saken hör att den bara var ett år och två månader gammal…..med andra ord gick den sönder två månader för sent, eller kanske 10 år för tidigt, för nu gällde inte garantin…suck!
Jag beställde en ny, för utan kan man ju inte vara och vad händer då…jo, leveransen flyttas fram gång på gång.
Nu hade vi tur som fick låna dotterns och svärsonens dammsugare, men det har varit många turer fram och tillbaka.
Men så idag, då kom den, det kändes som jag vunnit på lotto….det kände säkert dottern med sambo med;)
Jag och lill Edwin satte ihop den, invigde den och den funkade kanon, nu hoppas jag att den håller betydligt längre än den förra.
Tack Sara och Samme för att ni varit snälla och delat med er av eran dammsugare under tiden vi fått vänta på våran. Jag kommer att göra detsamma om eran en dag lägger av, bara höra av sig:).
dammsugare

Bra att ha..

En liten fågel viskade i mitt öra att det inte gick att kommentera mina inlägg! Självklart har jag kollat upp det och jag var själv boven i dramat, så är det när man ska testa och ändra på allt, plötsligt försvinner något annat. Men det är väl på det viset man lär sig, nu gör jag inte om misstaget….inte det iaf;) Det går iaf bra att kommentera nu!

För övrigt är jag i röjartagen och måste passa på medan ilet sitter i;). Varför inte kasta sånt som man ändå aldrig använder, det tar ju bara en massa plats.
De som känner mig vet att jag är bra på spara eller kanske dålig på att kasta,  jag tänker ofta ”Kan va bra att ha”, men någonstans måste tom jag inse att man inte behöver allt här i världen;)
Städtant

Besiktning

Idag har jag varit och besiktat vår bil och det gick inte lika bra som förra året. Denna gång hittades både det ena och det andra felet, vilka ska fixas till inom en månad och sen tillbaka för ombesiktning. Nu är jag så långt i från bilmekaniker man kan komma, så för allas bästa överlämnar jag bekymret till Gubben;)

Tulpanens Dag

Jag har helt och hållet glömt bort Tulpanens Dag i dag, det slog mig nu när jag slog ner rumpan och satte mig framför datorn. Men det är ju inte värre än att jag får köpa mig en bukett en annan dag, det lär bli lika fint det, den som spar han har:)
Här är förra årets tulpanbukett, i stånd med att blomma ut.
Tulpaner