-34 grader

Som från ingenstans blev det -34 grader, jag säger bara …..hujeda mig så kallt. Kaminen går varm och jag vet inte hur jag skulle klara mig utan denna underbara värmekälla.
Det är mer synd om mina små fåglar som måste vara ute i den bitande kylan, kunde jag, hade jag tagit in dem och gett dem massor med värme och kärlek:) I stället får jag se till att dom har gott om mat. Jag fick ett bra tips på Nyhetsmorgon om en fågelmat blandning som jag självklart testade.
Fågelmaten består av margarin, havregryn och riven ost, vilket jag rörde ihop till en smet. Sen drog jag ett snöre genom hålet i en lerkruka, lagomt långt för att kunna knyta fast det i tex ett träd. Jag fyllde sedan krukan med blandningen, ca 2/3 av krukan, vickade krukan i 90 grader och hängde upp den i trädet….men inte var det någon rusning till det nya matstället, nej de gamla beprövade talgbollarna var tydligen bättre;).
Fågelmat
Vill bara visa en vinter bild, visst är det vackert med mycket snö!
Vinter
Men det finns det som för mig är ännu vackrare, det slår alla bilder i världen, här é han, aningen allvarlig och fundersam!
Edwin
Edwin

Virkad eller stickad?

Att jag inte tänkte på detta när jag en gång i tiden gjorde mig av med mina virkade dukar, ganska kul kan jag tycka, men kanske inte så skön:)
Virkad fotölj
Bilden är från Marcal Wanders design

Vill man inte ha en virkad fotölj, kanske man föredrar en stickad?
Stickad fotölj
Bild från NA

Så för den som känner för ett aningen större handarbetsprojekt är det bara sätta igång och låta virk- och sticknålar glöda, själv håller jag nog mig till lite mindre arbeten;)

Blombukett

Den finaste lilla blombukett har jag fått idag och inte av vem som helst, det var lille Edwin som gladde mormor med den:) Med ett stort leénde gav han mig blommorna och vilken mormor skulle inte smälta en sån gång:)

Sommar bukett

De gula och blå blommorna jag fick passar mycket bra in på morgondagen, då tar nämligen vårt yngsta barn studenten. Jag önskar honom ett stort Lycka Till i framtiden!

Våffeldagen

Självklart blev det våfflor dagen till ära, glass, grädde och sylt också, icke att förglömma;)
Det var faktiskt riktigt gott, tyvärr blev jag så himla mätt, det slog ner som en bomb i magen….kan kanske bero på att jag åt för mycket, vad vet jag;)

Våfflor

Önskar alla en fin helg:)

Lite nytt

Så här efter allt julpynt blev  jag så sugen på att köpa mig något nytt att ha på köksbordet. Sagt och gjort for jag till en av kommunens blomaffärer och där fanns mycket fint att välja på…det var bara det…vad skulle jag välja…..gärna något tåligt, något som inte behövde daglig vattning, något som tålde att stå en bit in i rummet, något trendigt och nytt (för mig iaf) och inte allt för dyrt förstås;)

Jag fick då rekomendationer om denna lilla skapelse som jag glömt namnet på, den uppfyllde de flesta av mina önskemål, iaf till dess att jag skulle betala…….vem kunde tro att en sån liten sak kunde kosta så och dessutom köpte jag två. Mina ögon hade jag dessvärre lämnat hemma så jag såg inte vad det stod på prislappen, men munnen hade jag ju med mig, så jag kunde ju ha frågat iaf:)

Väl hemma hittade jag ingenting att plantera dem i, för jag skulle ha dem brevid varann, så det blev en sväng till för att lösa problemet och jag hittade precis vad jag sökte efter och detta blev resultatet…så här långt iaf, har inte bestämt mig om jag ska täcka jorden med stenar, eller nåt annat, vi får se:).

Myrten

Kan den heta Myrten eller??? Någon som vet??

Myrten

Till julklapp fick jag en väldigt söt ram och det var ganska givet vem som skulle vara i den, lille Edwin såklart :).

Edwin

Ram

Frost

Som jag sa i mitt förra inlägg om ”falukorven” som låg i soffan och skulle få en trimning, måste jag tala om att så blev inte fallet. Nej istället for vi till stugan och hämtade ved, självklart till Wilmas stora förtjusning. Trots bitande kyla fick hon springa av sig och jaga sin älskade ”fribba” (frisbee). Hon hade frost i mustaschen och den som vet hur en amris ska se ut ser nog att hon istället ser ut som en igelkott, men det ska vi ändra på;)

Wilma

Det blir mycket väder prat, men måste bara tala om att idag är det -25 grader och jag som trodde det skulle bli varmare. . .

Tredje advent

Nu närmar sig julen med stormsteg och fortfarande håller kylan i sig. Det är väldigt vackert ute, men det är nog det enda positiva just nu för det har blivit dåligt med frisk luft för min del, ja Wilmas också. För en par dagar sedan såg det på yr.no  ut som det skulle bli ca -7 grader idag, men så är inte fallet, just nu är det -22 och dess värre verkar det bara bli kallare. Det är inget att göra åt det, jag får fokusera på något annat istället. Wilma kanske får sig en trimning, det är väl behövligt, tur att hon är helt ovetande där hon ligger som en falukorv i soffan och sover;)

Advent
Min egen gjorda adventsstake på tredje advent.

Kan inte låta bli att lägga in en bild på en jätte fin prinsess tårta som jag köpte till gubben på hans födelsedag. Själv gillar jag inte tårta speciellt mycket och hoppar gärna över, men när jag tittar på den undrar jag vad det är för fel på mig som inte gillar sådana läckerheter;)

Tårta

Jag önskar er alla en fin tredje advent:)
Advent

Kosta Boda..

Ljuslykta

ljuslykta

….nej inte alls, det är bara mina hemmagjorda isljuslyktor:)
Tycker det är kul att göra sånt som som plussar på mysfaktorn ännu mer och visst är det kul att ha mysigt vid bron på kvällarna. Tyvärr gick två av lyktorna inte att använda, så jag har påbörjat tre nya.
För den som aldrig har gjort en is lykta, finns en mycket bra och utförlig beskrivning på Vi i Villa, Lycka till:)

Adventskalender

Hittade några söta adventskalendrar som skulle vara roliga att göra. Kanske lite sent att börja med detta år, men jag har ju rätt bra med tid om jag gör en till nästa år;) Vissa av dessa kalendrar är färdiga och finns att köpa, men med lite kreativitet, tålamod och en (flera) bra dag, så borde det inte vara så svårt:)

Adventskalender

Källa:marthastewart.com

 

Adventskalender
Källa:Tingshop.com

 

Adventskalender

Källa: Maileg

 

Adventskalender

 Källa:Panduro

 

Vädervariation

Just nu är det väldigt svårt att veta hur man ska klä sig när man går ut, den ena dagen är inte den andre lik. Jag försöker klä mig efter vädret men det blir ändå alltid fel, alltid för mycket eller för lite;)
Ena dagen vaknar man till en vacker vinter dag, nästa regnar det, några dagar senare ser det ut som på bilden nedan, lika vackert det och i skrivande stund ser det ut som snö på väg…. igen. 

Skogspromenad

Jag måste bara lägga ut en bild på våran Wilma, så här ser hon för det mesta ut när hon sover:)

Wilma