Amigurumi

Som många vet har jag ett litet barnbarn som ligger mig mycket varmt om hjärtat och den lille killen älskar verkligen att laga mat, koka kaffe och bjuda på fika i sitt egna lilla kök. Självklart som mormor ville jag bidra med något och började virka och till slut blev det ett helt fikafat, så för den fikasugne kan jag varmt rekomendera lille Edwins konditori:)
Singoalla kakor
Singoalla kakor
Filmrullar
Filmrullar
Chokladbollar
Chokladbollar
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelser
Fika
Fika

Fika
Jag har använt mig av bomullsgarnet Jasmine 8/4, virknål 2.5. Har inte haft något mönster, jag har provat mig fram och fått inspiration från nätet.

Lovikkavante barn

Jag har stickat ett tiotal lovikkavantar i dam, ungdom och herrstorlek när jag kände att det skulle vara kul att göra en liten, liten vante, så jag satte självklart igång och resultatet är här…
Lovikkavante barn
Lovikkavante barn
Lovikkavante barn
Vantarna är fodrade med ett mjukt flanell tyg och passar ett barn ca 2-4 år. Nu ska ju tilläggas att det är antagligen inte den mest praktiska vanten, med tanke på vilket utbud av barnvantar som finns idag. Men jag ville bara testa att göra ett par som mitt lille barnbarn självklart fick:).
Om någon är intresserad av ett mönster till dessa är det bara maila mig, jag ska nog ha klottrat ner beskrivningen på papper någonstans:)
Maila mig på, kath@kathshome.com

Virkad eller stickad?

Att jag inte tänkte på detta när jag en gång i tiden gjorde mig av med mina virkade dukar, ganska kul kan jag tycka, men kanske inte så skön:)
Virkad fotölj
Bilden är från Marcal Wanders design

Vill man inte ha en virkad fotölj, kanske man föredrar en stickad?
Stickad fotölj
Bild från NA

Så för den som känner för ett aningen större handarbetsprojekt är det bara sätta igång och låta virk- och sticknålar glöda, själv håller jag nog mig till lite mindre arbeten;)

Andra advent

Andra advent idag och fortfarande lika bitande kallt ute.
Jag har börjat sticka på en slipover till mitt barnbarn som ska värma den lilla kroppen. Tanken var att han skulle få den till jul, men efter att jag under samma kväll stickat fel och rivit upp tre gånger, så får han nog vara glad om han hinner få den innan han tar studenten;)

slipover
Mönster på slipover, tröja och filt, från 3 mån – 4 år.

Garn Kasper
Garnet heter Kasper, är 60% akryl,  40% polyamid och
stickas på nålar 2.5 och 3.0.

Så nu hoppas jag inom en snar framtid få ihop denna lilla slipover , så bildbevis på det kommer när den är klar:)

Från ett kallt Norrland önskar jag er alla en fin andra advent;)

Advent

Adventskalender

Hittade några söta adventskalendrar som skulle vara roliga att göra. Kanske lite sent att börja med detta år, men jag har ju rätt bra med tid om jag gör en till nästa år;) Vissa av dessa kalendrar är färdiga och finns att köpa, men med lite kreativitet, tålamod och en (flera) bra dag, så borde det inte vara så svårt:)

Adventskalender

Källa:marthastewart.com

 

Adventskalender
Källa:Tingshop.com

 

Adventskalender

Källa: Maileg

 

Adventskalender

 Källa:Panduro

 

Barnsockar

Här kommer barn sockarna som jag knåpat ihop till lille Edwin.
Mönstret är hämtat från Järbo, ”Sockar för veckans alla sju dagar” nr 14-06.
Finns för barn/dam/herr.
Sockarna är stickade i Järbos Raggi med  stickor 3,5 och 4 (enligt mönstret 3,5 och 4,5).
Ett lätt och bra mönster, kan rekomenderas:)

Barnsockar

Pysselsugen

När det blir höst och mörkt då blir jag verkligen pysselsugen. Det finns hur mycket som helst att göra inom detta område, det handlar bara att bestämma sig för vad:). Ska jag sticka, virka, sy? Skulle jag nu av någon anledning kunna bestämma mig för något av dessa områden då kommer nästa fråga, VAD ska jag sticka, virka eller sy? Varför är jag så omständig?

Hittade en rolig stickbeskrivning på en ”Sitt Puff”  på den norska sidan ”Pickles” . Tyvärr är det ett arbete som inte passar mig eftersom det skulle bli rätt tungt att hålla i, men kanske ett tips till någon annan. Skulle vara gulligt i ett barnrum i någon härlig färg, kanske flera stycken i olika färger. Varför inte en egen framför fotöljen att vila fötterna på:).

Puff

 Foto: pickles.no