Amigurumi

Som många vet har jag ett litet barnbarn som ligger mig mycket varmt om hjärtat och den lille killen älskar verkligen att laga mat, koka kaffe och bjuda på fika i sitt egna lilla kök. Självklart som mormor ville jag bidra med något och började virka och till slut blev det ett helt fikafat, så för den fikasugne kan jag varmt rekomendera lille Edwins konditori:)
Singoalla kakor
Singoalla kakor
Filmrullar
Filmrullar
Chokladbollar
Chokladbollar
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelser
Fika
Fika

Fika
Jag har använt mig av bomullsgarnet Jasmine 8/4, virknål 2.5. Har inte haft något mönster, jag har provat mig fram och fått inspiration från nätet.

Ettårskalas

Idag har den stora dagen varit, vi har firat Edwins ettårskalas med presenter, kalashattar, ballonger och massor av tårta och go fika, med andra ord full rulle hela dagen. Jag gissar att det var en rätt trött kille efter dagens slut och han har antagligen somnat både gott och tidigt.
Edwin 1 år
Wilma
Det fanns en till som var kalas sugen eller kanske var hon mera”fika sugen”;)

Jag har ju sista månaden suttit i hemlighet och knåpat med en virkad filur som Edwin skulle få när han fyllde år och jag hann, trots att jag stundvis var på väg att lägga undan den och låtsas som jag aldrig hade börjat. Mellan varven var det ”virka två varv, riva upp tre”, men skam den som ger sig, klar blev den:) Filuren har fått namnet Dåtte:)

Virkad Dåtte
Dåtte i egen hög person:)
Virkad i bommullsgarnet Jasmine.