Blombukett

Den finaste lilla blombukett har jag fått idag och inte av vem som helst, det var lille Edwin som gladde mormor med den:) Med ett stort leénde gav han mig blommorna och vilken mormor skulle inte smälta en sån gång:)

Sommar bukett

De gula och blå blommorna jag fick passar mycket bra in på morgondagen, då tar nämligen vårt yngsta barn studenten. Jag önskar honom ett stort Lycka Till i framtiden!

Plantor

Idag har jag satt om lite plantor……ja inte nu de jag för några dagar sedan sådde, nej dessa plantor fick jag av min bror som fått en del över och jag säger än en gång Tack för dem lillebror…fast man skulle ju inte tacka för blommor, så jag tar väl tillbaka det då;). Nu fick jag mer plantor än jag behövde, men tack och lov fanns en svägerska som gärna ville ha dem och ingen gladare än jag, skulle kännas tråkigt att kasta bort dem.
Så nu lligger plantorna på ett bord under lysrör i garaget för bästa möjliga växtraft. Det jag idag har satt är Bacopa, HornViol, Ampel Viol och en sorts Aster som jag för tillfället inte minns namnet påSå nu väntar jag bara på att mina Pysslingkragar och Tvillingsporre också ska komma upp och se ljuset. Jag får återkomma med bilder:)

Så frö

Lite sent ute har jag nu börjat kika på diverse sommarblommor som jag skulle kunna tänkas sätta. Tyvärr har jag bara hittat två så här långt, men utbudet här är kanske inte det bästa och tiden för att förså håller på att ticka iväg. Men i värsta fall får jag köpa färdiga plantor, det brukar fungera det med.
Jag valde en klassiker, Pysslingkragen, den blir 20 cm hög och blommar i bästa fall juni-oktober. Jag tycker väldigt mycket om den, blommar mycket, passar fint i kruka och blir jätte fin tillsammans med blommor i färg och varför inte då prova Tvillingsporre, 20-30 cm, även den blommar juni-oktober. Den har jag aldrig haft, men den ser väldigt blomrik ut och ska även tåla regn, vilket jag iofs hoppas vi ska slippa, men vem vet:)

Fröer sommarblommor

Några pelargoner kommer jag antagligen att köpa. Jag sparade alla från förra året men det är bara en som har överlevt. Pelargoner är ju fantastisk fina i kruka och kan med rätt omvårdnad bli fantastiskt stora och fina. Tål att stå i riktigt stark sol, nackdelen är dessvärre när det regnar, då blir dom inte lika roliga. Men fördelarna överväger nackdelarna, för mig iaf;)

Känns märkligt att sitta och skriva om blommor när man tittar ut genom fönstret och ser all snö…..men den har ju smält bort förr och förhoppningsvis gör det den i år också;)

Lite nytt

Så här efter allt julpynt blev  jag så sugen på att köpa mig något nytt att ha på köksbordet. Sagt och gjort for jag till en av kommunens blomaffärer och där fanns mycket fint att välja på…det var bara det…vad skulle jag välja…..gärna något tåligt, något som inte behövde daglig vattning, något som tålde att stå en bit in i rummet, något trendigt och nytt (för mig iaf) och inte allt för dyrt förstås;)

Jag fick då rekomendationer om denna lilla skapelse som jag glömt namnet på, den uppfyllde de flesta av mina önskemål, iaf till dess att jag skulle betala…….vem kunde tro att en sån liten sak kunde kosta så och dessutom köpte jag två. Mina ögon hade jag dessvärre lämnat hemma så jag såg inte vad det stod på prislappen, men munnen hade jag ju med mig, så jag kunde ju ha frågat iaf:)

Väl hemma hittade jag ingenting att plantera dem i, för jag skulle ha dem brevid varann, så det blev en sväng till för att lösa problemet och jag hittade precis vad jag sökte efter och detta blev resultatet…så här långt iaf, har inte bestämt mig om jag ska täcka jorden med stenar, eller nåt annat, vi får se:).

Myrten

Kan den heta Myrten eller??? Någon som vet??

Myrten

Till julklapp fick jag en väldigt söt ram och det var ganska givet vem som skulle vara i den, lille Edwin såklart :).

Edwin

Ram

I trädgården

Jag har försökt fånga en fjäril på bild hela sommaren, men fjärilar är alldeles för snabba för mig eller så är det jag som varit för långsam, tror att det sist nämda stämmer bäst:) Men idag hade jag tur, en vacker fjäril satt villigt kvar på blomman till dess att jag fått in skärpa, rätt avstånd och allt som hör till:)
När jag lika var i farten med fotandet knäppte jag en och annan blomma också, ska erkänna att det utanför bilderna även finns ett och annat ogräs (milt uttryckt), men det behöver man ju inte ta med, tack och lov;)

Fjäril
Dahlia (ljusgul)

Lilja röd-orange
Lilja (röd/orange)

Amerikanskt Älggräs
Amerikanskt Älggräs (rosa)
Latin: Filipendula rubra

Pelargon (vit) Millionbells (röd/rosa)
Pelargon (vit) och Millionbells (rödrosa)

Dahlia (röd)
Dahlia (röd)

Edwin 20100803
Sist men inte minst (eller jo) den finaste blomman i trädgården, det var Edwin som tyckte solen var aningen besvärlig eller kanske var det mormor som var det;).

Orkide

Förra året fick jag en jätte fin vit orkide och den blommade så vackert, men bara från ingenstans så föll blommorna av. Jag tyckte mig sköta den efter alla konstens regler men icke. Jag har iofs en egen teori om varför den inte höll sig längre, kanske berodde det på att vi just då eldade rätt friskt i kaminen och det blir en rätt het centrerad värme…..
Det roliga i historien är att nu blommar den igen och eftersom vi inte eldar nu så hoppas jag den blommar länge:)