Sjukdomskänsla

Idag känns kroppen dubbelt så gammal, det värker i varenda led, antigen håller jag på att bli sjuk eller så är det, som jag brukar känna mellanåt, men det lär visa sig.

Självklart satt vi bänkade framför Idol.  Jag tycker verkligen om musikprogram men jag kan inte låta bli att tycka sååå synd om dom som blir sågade av juryn. Det ska inte vara lätt att stå framför en jury och bli bedömd, man kan ju hoppas att de som blir sågade har ork att resa sig igen.

Om någon tycker att det kommer in lite bilder på bloggen, så kan jag bara meddela att jag har ett problem, jag kan inte överföra något från varken kamera eller mobil, men jag har en som hjälper mig att försöka lösa problemet:)

Önskar alla en trevlig helg
Kramar Katharina

Kanelbullar

Tanken idag var att bada våran ”amris” Wilma, men så blev inte fallet för fönapparaten gav nämligen upp. Nu hade den varit med ett tag, så det är bara inse fakta, ytterligare en grej som gått sönder. Det är bara ett måste att ha en fön på en vovve med sån päls, så jag får titta efter en ny.

Så istället för ”badavovve”  bestämde jag mig för att,  om jag hade alla ingredienser hemma skulle jag baka bullar, vilket jag hade och satte igång med en deg……men, när jag väl skulle baka ut den hade jag inga bullformar, så det var bara snabbt ge sig iväg och handla iaf.
Hittade naturligtvis ingen parkering, fick köra ett extra varv när jag till slut ställde mig på en plats som antagligen inte var en parkering, det såg jag nämligen när jag kom tillbaka och såg att det var bara min bil som stod med ändan långt utanför. Självklart var kön lång med bara en kassa och där stod jag och i tankarna såg min överjästa deg.Mycket riktigt, väl hemma låg degen på spisen. Men det blev kanelbullar till slut och dom blev goda;)

Höstdagjämning

Idag är natt och dag lika långa. Personligen gillar jag när det mörknar ute och får tända ljus i hela huset, men det är långt ifrån alla som gillar höstmörker. Ljusterapi är ju något som funnits ett tag,  såg även att det kommer fler och fler ljuscafeér runt om i Sverige. Detta är inget jag själv har provat, skulle vara intressant att höra om det fungerar.

Här uppe har vi riktigt tråkigt väder nu, det regnar och är hel mulet. Själv är jag som vanligt frusen och eldar på i min kamin för att få någon värme i kroppen. Med kylan börjar höstinfluenserna göra sig hörda och våran son är den som är först ut i våran familj, så han får bli ompysslad av mamma;) På hans begäran gjorde jag igår en sommarkaka, kanske inte så passande i höstrusket, men gott var det:)

Kram

Pysselsugen

När det blir höst och mörkt då blir jag verkligen pysselsugen. Det finns hur mycket som helst att göra inom detta område, det handlar bara att bestämma sig för vad:). Ska jag sticka, virka, sy? Skulle jag nu av någon anledning kunna bestämma mig för något av dessa områden då kommer nästa fråga, VAD ska jag sticka, virka eller sy? Varför är jag så omständig?

Hittade en rolig stickbeskrivning på en ”Sitt Puff”  på den norska sidan ”Pickles” . Tyvärr är det ett arbete som inte passar mig eftersom det skulle bli rätt tungt att hålla i, men kanske ett tips till någon annan. Skulle vara gulligt i ett barnrum i någon härlig färg, kanske flera stycken i olika färger. Varför inte en egen framför fotöljen att vila fötterna på:).

Puff

 Foto: pickles.no

Leos Lekland

I dag blev det en utflykt till grann kommunen och Leos Lekland. Edwin entrade inte stället med någon större förtjusning, iaf inte till en början. Lill killen satt som fastklistrad i famnen på sin mor:) Men sen släppte det (lite) och vi fick se hans glada min i bollhavet:) Vi passade på att äta på stället och tyvärr blev jag tvungen att äta med fingrarna. Stripsen var så hårt friterade att dom flög i golvet när man stack gaffeln i dem, men jag såg till att bli mätt ändå;)

Självklart passade vi på att besöka en och annan affär också när vi lika var i storstan och det är alltid lika trevligt, skulle bara haft lite större börs;)
Så nu är kroppen trött, i morgon blir det en lugn dag för ”mormor”;)

Edwin
Edwin i bollhavet:)

Leos Lekland
Härliga färger:)