Förmån

I helgen har vi förmånen att få vara med vårt lilla barnbarn Edwin:). Föräldrarna är och tar hand om sig själva, bor på hotell, äter gott, shoppar och rår om varandra, jag unnar dem verkligen det. Själva är vi lika glada som får ta hand om deras lillkille. Tiden bara springer iväg och inte vet man vad man gjort.
Nu har klockan snart blivit halv tolv och det är bäst man går och knyter sig, för jag vet att den lille mannen inte lär ta sovmorgon:)
Godnatt på er och fortsatt trevlig helg:)

Fläskfilépanna

Här kommer ett enkelt och gott recept för 3-4 personer.
Tillagningstid ca 35 min

Fläskfile med paprika och bacon

Ingredienser:
1 fläskfile
2 paprikor
200 gr champinjoner
ca 140 gr (1 paket) bacon
2 dl créme fraiche
1 tsk paprika pulver
2 msk tomatpure
0,5 tsk malen chilipeppar

Gör så här:

Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek hälften av skivorna i taget. Stek dem i ca 3 minuter per sida så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Lägg över dem på ett fat.

Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek några minuter.

Häll på crème fraiche, paprikapulver, tomatpuré och chilipeppar och rör om. Lägg på fläskfilé-bitarna och låt puttra ca 10 minuter. Rör om då och då.

Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då.

Servera med ris, pressad potatis eller pasta och en god sallad.

Kallt

Idag var jag uppe före tuppen och kallt var det, både inne och ute och vi som skulle till stugan för att göra i ordning det sista inför vintern. Så det var bara fram med täckbyckor, dunjacka, mössa och lovikka vantar. Det blev en otroligt kall, men solig, vacker dag och ingen var gladare än vår lilla Wilma som iklädd sin röda fleece overall sprang efter bollar och ”fribbor” allt vad hon orkade. Kunde inte låta bli att ta en bild av min frostiga stubbe:)

Min stubbe

Självklart en bild på Wilma också, som verkar Höst sola;)

Wilma

Adventskalender

Hittade några söta adventskalendrar som skulle vara roliga att göra. Kanske lite sent att börja med detta år, men jag har ju rätt bra med tid om jag gör en till nästa år;) Vissa av dessa kalendrar är färdiga och finns att köpa, men med lite kreativitet, tålamod och en (flera) bra dag, så borde det inte vara så svårt:)

Adventskalender

Källa:marthastewart.com

 

Adventskalender
Källa:Tingshop.com

 

Adventskalender

Källa: Maileg

 

Adventskalender

 Källa:Panduro

 

Vädervariation

Just nu är det väldigt svårt att veta hur man ska klä sig när man går ut, den ena dagen är inte den andre lik. Jag försöker klä mig efter vädret men det blir ändå alltid fel, alltid för mycket eller för lite;)
Ena dagen vaknar man till en vacker vinter dag, nästa regnar det, några dagar senare ser det ut som på bilden nedan, lika vackert det och i skrivande stund ser det ut som snö på väg…. igen. 

Skogspromenad

Jag måste bara lägga ut en bild på våran Wilma, så här ser hon för det mesta ut när hon sover:)

Wilma

4 generationer

Idag har fyra generationer varit och shoppat loss i grann kommunen.
Det var jag, min mamma, min dotter och mitt barnbarn, jätte trevligt:)
Men fy vilket väder det var när vi begav oss, det snöade och regnade om vartannat, men det hindrade verkligen inte oss;). I gallerian skulle vi ta hissen upp på andra våningen, men väl inne i hissen glömde vi trycka på våningsknappen och märker inte att vi faktiskt står stilla, vi bara surrar på som vanligt. Man kanske inte ska släppa ut 4 generationer och shoppa loss:)

Ominstallationen klar

Tro det eller ej, ominstallationen är klar och jag är med på banan igen:) Fast där ett tag misströstade jag verkligen, datorn slog nämligen av ett flertal gånger under ominstallationen och jag var tvungen att börja om från början. Har jag otur kan jag ha något hårdvaru fel, vilket jag absolut hoppas att det inte är.

Till något helt annat..
Jag har ju ändrat typsnitt på bloggen och vill gärna höra om det syns samma hos er som hos mig.
Så här ser den ut hos mig:

Min blogg font

Ominstallation

Skriver ett litet inlägg innan jag ska ominstallera datorn om något allvarligt fel skulle hända på vägen…vem vet, kanske jag aldrig mer kommer ut:) Nej det ska nog gå bra…..hoppas jag.

För några dagar sedan fick vi vinter här uppe, det var inte precis vad jag hade väntat mig den morgonen när jag tittade ut genom fönstret. Pga väldigt dåliga sommardäck hade tack och lov gubben bytt till vinterdäck tidigare än vad som kanske var tänkt. Men jag kan ju tala om att det var långt ifrån alla som hade vinter rustat sin bil den dagen snön föll, det var visst kö på både mackar och verkstäder. Vi får väl se om vintern kom för att stanna:)

Vi har jätte mycket fåglar kring huset nu, tror att dom heter sidensvans. Tyvärr har dom allt för ofta navigationsfel och smäller rakt in i fönstren. Det gör så ont i kroppen när jag hör det och törs knappt gå och titta efter om det ligger någon skadad pippi utanför. Jag vet av erfarenhet att en fågel som ser hel död ut, bara kan vara avsvimmad, det tog nämligen ett dygn för en att återhämta sig och förenas med sina vänner igen:)

Nej, nu ska jag skrida till verket, nu blir det ominstallation!!

Barnsockar

Här kommer barn sockarna som jag knåpat ihop till lille Edwin.
Mönstret är hämtat från Järbo, ”Sockar för veckans alla sju dagar” nr 14-06.
Finns för barn/dam/herr.
Sockarna är stickade i Järbos Raggi med  stickor 3,5 och 4 (enligt mönstret 3,5 och 4,5).
Ett lätt och bra mönster, kan rekomenderas:)

Barnsockar

Bihåleinflammation

Bihåleinflammation, rethosta och en otrolig trötthet…ja det är vad som tyvärr infann sig efter influensan, som om inte det hade räckt kan man tycka…så just nu går tant på sparlåga:)

Trots sparlåga måste jag vara lite kreativ, det resulterade i ett par stickade sockar till mitt lilla barnbarn Edwin. Väl behövligt när han nu har börjat på dagis. En bild på sockarna var tänkt att komma här, men tyvärr funkar det inte att ladda upp, vet inte varför…

Jag har haft väldiga problem med datorn, det har inte ens fungerat att skriva på bloggen, så idag har jag installerat om den och hoppas det ska fungera bra…men inga bilder blir ju trist.