Första advent

Det är verkligen mysigt med advent och det gör faktiskt ingenting att det är kallt ute när man sitter inne med med en härlig brasa och massor med tända ljus, då njuter jag:)
Igår pysslade jag ihop lite ljus uppsättningar vilket är riktigt kul och det är bara fantasin som sätter gränser, med åren är jag kanske inte lika fantasi rik, men det blev nåt iaf.
Adventsljustake och stjärnor har fått sin givna plats, om dom fått samma plats som ifjol, det minns jag inte, men det spelar nog ingen större roll:)
Jag har laddat upp med glögg, pepparkakor och som pricken över i:et kommer våran lille Edwin snart hit och gör första advent än mer mysigt:).
Jag önskar er alla en trevlig första advent och glöm inte att klä er varmt om ni går ut;)

Första advent

-23 grader

Burr, burr, nu är det kallt, jag håller mig helst inomhus så långt det är möjligt. Hur som helst kommer jag ingenstans för tillfället, bilen startar nämligen inte, den är riktigt död. Kylan gör ju självklart sitt, men boven i det hela är faktiskt jag själv, för jag fick nämligen ett samtal precis när jag skulle kliva ur bilen och eftersom jag inte ser så bra i mörker, tände jag lyset och som ni kanske förstår är det inte bara fel på synen utan även minnet, för självklart glömde jag släcka:/, så det blir ett fall för gubben när han kommer hem, stackarn:)

Snart är det första advent och jag kan inte förstå hur det redan kan vara det, men så säger jag varje år och har inte ens ägnat en tanke på vad jag skulle kunna göra för fin advents dekoration i år. Kan bero på att de sista dagarna har vårat lilla barnbarn varit i fokus. Han har varit jätte sjuk, med 41 graders feber i några dagar och blev tvungen att uppsöka akutmottagningen. Men nu är han på bättringsvägar och jag hoppas det fortsätter så, för man kan verkligen bli utom sig av oro:)

Årsringar

Hittade detta i mina papper från en smärtrehab grupp jag varit på.

”Inom mig bär jag mina tidigare ansikten,
som ett träd har sina årsringar.

Det är summan av dem som är ”Jag”

Spegeln ser bara mitt senaste ansikte,
jag känner av alla mina tidigare,”

Tomas Tranströmer

Palt

Idag blev det paltkok, en full gryta. Men visst kan man tycka det är tidskrävande att göra den, när sen alla ätit färdigt på en kvart, eller jag tror i vårt fall tio minuter, vi var nog hungriga;)
För den som aldrig ätit palt kan jag varmt rekomendera denna rätt, med mycket smör och lingonsylt.

Lovikka vantar

Nu för tiden blir det inte mycket handarbete, trots att det är något jag verkligen gillar. De handarbets projekt jag har gjort är mera för husbehov, någon vante eller socka.
Men så igår, ringde en kvinna och undrade om jag tog upp beställning på Lovikka vantar som hon ville ge bort i present till sin dotter…visst blev jag glad, någon hade uppmärksammat mina vantar och tyckte om dem:).
Så nu stickar jag för fullt och hoppas dom blir till belåtenhet;).
Bild kommer när dom blir klara:)

Äntligen!

Ja precis så känns det när man varit utan mail, hemsida och blogg sedan i torsdags. Jag har nämligen allt på ett och samma ställe och det värsta är att jag antagligen har missat en del viktiga mail som jag väntat på, för jag antar att om allt är nere så väntar inte mailen till dess att det börjar fungera igen, eller??:/
Hur som haver var det något som hade blivit fel i förnyelsen. Men nu är det historia och jag har kontakt med världen igen:)

Pianopall

Nu har jag fått en sak på hjärnan, jag vill ha en gammal pianopall:). Hittade en jätte vacker pall på blocket som var så fin och dessutom jätte billig, men tyvärr var den redan såld. Den hade ”snirkliga” ben och vackra handtag i sidorna. Den var målad svart, men jag skulle målat om den vit om den hade kommit i mina ägor.
Nu tror ni kanske att jag ska börja spela piano, men så är inte fallet, ett piano tar ju lite plats och jag skulle antagligen bara rymma pianopallen i mitt hus och inte bara det,  skulle förmodligen skrämma iväg familjen;)
Så här är det, jag skulle väldigt gärna ha den i hallen, den skulle bli helt perfekt att slå ner rumpan på när man tar på sig skorna. Förr kanske man kunde balansera på ett ben när man knöt skorna, men det känns som den tiden är förbi.
För stunden står en höstol i hallen, men den har gjort sitt kan jag tycka och en pianopall skulle bli perfekt i storlek eftersom den inte är så djup.
Så jag letar vidare och hoppas att jag hittar nåt;)