Gott slut…

Tänk att snart är år 2010 till ända och  det är då man börjar tänka, vad har jag gjort detta år? Vid närmare eftertanke, inget speciellt, inget mer annorlunda än vad jag gjorde året innan skulle jag tro. Det mest händelserika är väl att det är fantastiskt roligt att ha ett barnbarn och kunna följa hans utveckling. Visst har det hänt massor med lille Edwin, han har hunnit bli 1 år och 4 månader och det är en kille som verkligen sprudlar av glädje, han gör en alltid varm inombords:) Hans överrörlighet har gjort att han inte börjat gå ännu, men trots det så gör han hela tiden framsteg och det får självklart ta den tid det tar:)

Edwin     Edwin
Här är han, lille Edwin:)

Nu ska jag fundera på om det finns något nyårslöfte jag skulle kunna lova mig själv, eller kanske är det lika bra att lägga det åt sidan på en gång….kanske kan jag lova att sluta med grädde och socker till kaffet……men det är ju sååååå gott…..ja vi får se, än så länge lutar det åt att jag fortsätter med grädde och socker i kaffet;)

Nu vill jag önska alla ett gott slut på 2010 och ett riktigt Gott Nytt År 2011:)

Nyår

-34 grader

Ja då var ”glada julen slut, slut, slut..” och den fruktansvärda kylan än värre. I skrivande stund visar termometern -34 grader. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan kamin. Visst är det kallt när man stiger upp på morgonen, men fort blir det en riktigt go värme. Tidigare hade vi el element och för att få riktigt varmt var man tvungen att höja tempen rätt mycket och då var det inte bara tempen som höjdes, det gjorde även el räkningen, så vi valde att istället elda med ved. Visst är det mer bekvämt att ha element jämfört med vedeldning, iaf för den som ska fixa fram denna ved hög som ska räcka hela vintern. Så jag måste bara ge gubben min en stor eloge, som för egen maskin huggit, kapat och klyvt all ved och dessutom gjort det till två hushåll:)

I övrigt i dessa kalla tider har jag suttit och stickat på mitt barnbarns slipover, tanken var ju att han skulle få den till julklapp, men trots att jag stickade i mitt anletes svett så varken hann jag eller orkade få den klar till jul, men den kommer snart, jag lovar;) Så när nu den blir klar måste jag hitta på något nytt att göra, vad nu det ska vara….får fundera på det:)

Frost

Som jag sa i mitt förra inlägg om ”falukorven” som låg i soffan och skulle få en trimning, måste jag tala om att så blev inte fallet. Nej istället for vi till stugan och hämtade ved, självklart till Wilmas stora förtjusning. Trots bitande kyla fick hon springa av sig och jaga sin älskade ”fribba” (frisbee). Hon hade frost i mustaschen och den som vet hur en amris ska se ut ser nog att hon istället ser ut som en igelkott, men det ska vi ändra på;)

Wilma

Det blir mycket väder prat, men måste bara tala om att idag är det -25 grader och jag som trodde det skulle bli varmare. . .

Tredje advent

Nu närmar sig julen med stormsteg och fortfarande håller kylan i sig. Det är väldigt vackert ute, men det är nog det enda positiva just nu för det har blivit dåligt med frisk luft för min del, ja Wilmas också. För en par dagar sedan såg det på yr.no  ut som det skulle bli ca -7 grader idag, men så är inte fallet, just nu är det -22 och dess värre verkar det bara bli kallare. Det är inget att göra åt det, jag får fokusera på något annat istället. Wilma kanske får sig en trimning, det är väl behövligt, tur att hon är helt ovetande där hon ligger som en falukorv i soffan och sover;)

Advent
Min egen gjorda adventsstake på tredje advent.

Kan inte låta bli att lägga in en bild på en jätte fin prinsess tårta som jag köpte till gubben på hans födelsedag. Själv gillar jag inte tårta speciellt mycket och hoppar gärna över, men när jag tittar på den undrar jag vad det är för fel på mig som inte gillar sådana läckerheter;)

Tårta

Jag önskar er alla en fin tredje advent:)
Advent

Kosta Boda..

Ljuslykta

ljuslykta

….nej inte alls, det är bara mina hemmagjorda isljuslyktor:)
Tycker det är kul att göra sånt som som plussar på mysfaktorn ännu mer och visst är det kul att ha mysigt vid bron på kvällarna. Tyvärr gick två av lyktorna inte att använda, så jag har påbörjat tre nya.
För den som aldrig har gjort en is lykta, finns en mycket bra och utförlig beskrivning på Vi i Villa, Lycka till:)

En plats…

Idag har jag varit på den plats som kan få mitt hjärta att dunka fortare än normalt, som gör att knogarna vitnar när jag knäpper händerna på magen, som gör att jag vill blunda för att slippa den starka belysningen, som gör att jag omedvetet drar upp axlarna till öronen och är spänd som en fjäder,  som för det mesta gräver ett väldigt stort hål i börsen…….
……just det…TANDLÄKAREN!!
Men så här efteråt måste jag medge att det inte alls var så farligt, inte denna gången iaf, jag hade nämligen inga hål eller andra problem, helt fantastiskt, kalaset gick på endast 387 kr, då får man väl vara rätt nöjd;)

Andra advent

Andra advent idag och fortfarande lika bitande kallt ute.
Jag har börjat sticka på en slipover till mitt barnbarn som ska värma den lilla kroppen. Tanken var att han skulle få den till jul, men efter att jag under samma kväll stickat fel och rivit upp tre gånger, så får han nog vara glad om han hinner få den innan han tar studenten;)

slipover
Mönster på slipover, tröja och filt, från 3 mån – 4 år.

Garn Kasper
Garnet heter Kasper, är 60% akryl,  40% polyamid och
stickas på nålar 2.5 och 3.0.

Så nu hoppas jag inom en snar framtid få ihop denna lilla slipover , så bildbevis på det kommer när den är klar:)

Från ett kallt Norrland önskar jag er alla en fin andra advent;)

Advent

Utmaning

Jag fann denna julutmaning hos Annette:

Snart är julen här…
Pepparkakor – Lussebullar (gärna med russin)
Skumtomtar – Knäck
Ischoklad – Marsipan
Köttbullar – Prinskorvar
Julkorv – Julskinka
Lax – Sill  (gärna gravad)
Revbensspjäll – Janssons Frestelse (svårt val)
Paradis – Aladdin (kan äta EN…pralin alltså, inte ask;))
Rullsylta – Pastej (gillar varken det ena eller andra)
Glögg – Julmust  (Gott båda två)
Sallad – Dopp i grytan
Ris á la malta – Risgrynsgröt
Äppelmos – Senap
Hemma – Borta (hem ljuva hem, mitt motto:))
Utomlands – Sverige
Ge – Få (Alltid roligt)
Mysteriet på Greveholm – Dieselråttor och sjömansmöss  (har inte sett nåt av det)
Chokladkalender – Paketkalender (som sagt, jag klarar mig helt och hållet utan choklad)
Plastgran – Äkta  (om man hittar en fin, vilket vi tydligen aldrig gjort, har nämligen plast..)
Arne Weise – Ernst (tror jag)

Anta utmaningen du också:)
Stryk under det som stämmer bäst in på dig!

Kram Katharina