Plantor

Idag har jag satt om lite plantor……ja inte nu de jag för några dagar sedan sådde, nej dessa plantor fick jag av min bror som fått en del över och jag säger än en gång Tack för dem lillebror…fast man skulle ju inte tacka för blommor, så jag tar väl tillbaka det då;). Nu fick jag mer plantor än jag behövde, men tack och lov fanns en svägerska som gärna ville ha dem och ingen gladare än jag, skulle kännas tråkigt att kasta bort dem.
Så nu lligger plantorna på ett bord under lysrör i garaget för bästa möjliga växtraft. Det jag idag har satt är Bacopa, HornViol, Ampel Viol och en sorts Aster som jag för tillfället inte minns namnet påSå nu väntar jag bara på att mina Pysslingkragar och Tvillingsporre också ska komma upp och se ljuset. Jag får återkomma med bilder:)

Våffeldagen

Självklart blev det våfflor dagen till ära, glass, grädde och sylt också, icke att förglömma;)
Det var faktiskt riktigt gott, tyvärr blev jag så himla mätt, det slog ner som en bomb i magen….kan kanske bero på att jag åt för mycket, vad vet jag;)

Våfflor

Önskar alla en fin helg:)

Så frö

Lite sent ute har jag nu börjat kika på diverse sommarblommor som jag skulle kunna tänkas sätta. Tyvärr har jag bara hittat två så här långt, men utbudet här är kanske inte det bästa och tiden för att förså håller på att ticka iväg. Men i värsta fall får jag köpa färdiga plantor, det brukar fungera det med.
Jag valde en klassiker, Pysslingkragen, den blir 20 cm hög och blommar i bästa fall juni-oktober. Jag tycker väldigt mycket om den, blommar mycket, passar fint i kruka och blir jätte fin tillsammans med blommor i färg och varför inte då prova Tvillingsporre, 20-30 cm, även den blommar juni-oktober. Den har jag aldrig haft, men den ser väldigt blomrik ut och ska även tåla regn, vilket jag iofs hoppas vi ska slippa, men vem vet:)

Fröer sommarblommor

Några pelargoner kommer jag antagligen att köpa. Jag sparade alla från förra året men det är bara en som har överlevt. Pelargoner är ju fantastisk fina i kruka och kan med rätt omvårdnad bli fantastiskt stora och fina. Tål att stå i riktigt stark sol, nackdelen är dessvärre när det regnar, då blir dom inte lika roliga. Men fördelarna överväger nackdelarna, för mig iaf;)

Känns märkligt att sitta och skriva om blommor när man tittar ut genom fönstret och ser all snö…..men den har ju smält bort förr och förhoppningsvis gör det den i år också;)

Tre veckor senare..

En medicinsk utredning, magsjuka, influensa och bihåleinflammation senare…..ja så kan jag sammanfatta den senaste tiden. Det som jag fortfarande har kvar är bihåleinflammationen, förutom följderna av den medicinska utredningen förstås:/
Efter drygt tio års sjukskrivning, läkarbesök, medicinska utredningar, rehabeliteringar, behandlingar och arbetsprövningar väntar jag nämligen på beslut om helt varaktig sjukersättning….eller ej. Jag har i dagsläget halvtids varaktig sjukersättning, så det är den andra halvan som nu är under behandling. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta, men det skulle antagligen bli väldigt tråkigt att läsa:)

I övrigt är det fantastiskt fina dagar nu, solen skiner och snön smälter snabbt. Nu har jag inte varit ute så mycket, men jag har kunnat skåda det genom fönstret iaf.

Önskar er en fin vecka:)