Grattis Pappa

Idag är det min lilla pappas födelsedag och självklart har vi firat honom och ätit god tårta! Massor med Grattis kramar till dig Pappa på Din dag!
Grattis
I övrigt har vi lunchat ute och vi blev fler och fler som sammanstrålade, åt gott och hade trevligt. Lill Edwin var självklart med och han åt ”örtstycke”  (varmdubbelmackamedkycklingröra) med god aptit….ja det gjorde vi allihop…åt med god aptit alltså;)
Efter lunch kändes det som jag for direkt hem och började med middag (måste suttit länge på lunchen) och i brist på ideer såg jag i en tidning ett recept på rårakor, så det fick det bli och det blev inte alls illa, riktigt gott faktiskt:)

Äntligen!!

I början av december gick våran dammsugare sönder, helt död, inga som helst tecken på liv. Till saken hör att den bara var ett år och två månader gammal…..med andra ord gick den sönder två månader för sent, eller kanske 10 år för tidigt, för nu gällde inte garantin…suck!
Jag beställde en ny, för utan kan man ju inte vara och vad händer då…jo, leveransen flyttas fram gång på gång.
Nu hade vi tur som fick låna dotterns och svärsonens dammsugare, men det har varit många turer fram och tillbaka.
Men så idag, då kom den, det kändes som jag vunnit på lotto….det kände säkert dottern med sambo med;)
Jag och lill Edwin satte ihop den, invigde den och den funkade kanon, nu hoppas jag att den håller betydligt längre än den förra.
Tack Sara och Samme för att ni varit snälla och delat med er av eran dammsugare under tiden vi fått vänta på våran. Jag kommer att göra detsamma om eran en dag lägger av, bara höra av sig:).
dammsugare

Bra att ha..

En liten fågel viskade i mitt öra att det inte gick att kommentera mina inlägg! Självklart har jag kollat upp det och jag var själv boven i dramat, så är det när man ska testa och ändra på allt, plötsligt försvinner något annat. Men det är väl på det viset man lär sig, nu gör jag inte om misstaget….inte det iaf;) Det går iaf bra att kommentera nu!

För övrigt är jag i röjartagen och måste passa på medan ilet sitter i;). Varför inte kasta sånt som man ändå aldrig använder, det tar ju bara en massa plats.
De som känner mig vet att jag är bra på spara eller kanske dålig på att kasta,  jag tänker ofta ”Kan va bra att ha”, men någonstans måste tom jag inse att man inte behöver allt här i världen;)
Städtant

Besiktning

Idag har jag varit och besiktat vår bil och det gick inte lika bra som förra året. Denna gång hittades både det ena och det andra felet, vilka ska fixas till inom en månad och sen tillbaka för ombesiktning. Nu är jag så långt i från bilmekaniker man kan komma, så för allas bästa överlämnar jag bekymret till Gubben;)

Tulpanens Dag

Jag har helt och hållet glömt bort Tulpanens Dag i dag, det slog mig nu när jag slog ner rumpan och satte mig framför datorn. Men det är ju inte värre än att jag får köpa mig en bukett en annan dag, det lär bli lika fint det, den som spar han har:)
Här är förra årets tulpanbukett, i stånd med att blomma ut.
Tulpaner

Solen…

Det var -13 grader idag när vi gick en promenad, jag klädde mig som om jag skulle till Antarktis och min äldsta dotter klädde sig som…..ja, iaf raka motsatsen;). Lille Edwin var nerbäddad i vagnen och man såg bara hans goa, varma, bruna ögon som glittrade ikapp med solen. Ja det är helt otroligt, jag fick faktist lite vårkänslor när jag såg solen lysa i horisonten, trots den bitande kylan. Det var riktigt kallt fast det bara var -13, men det blåste en aning och då känns det genast kyligare. Det rådde vi snabbt bot på och sprang in på en varm kaffekopp hos min kära svägerska och svåger.

Trespass

I kväll har vi ätit godis x 10……eller kanske x20;), tänk att man ska äta så man får hjärtklappning..under tiden såg vi faktist en film, Trespass med Nicole Kidman och Nicolas Cage. Trots stora skådisar tyckte jag inte den var någon höjdare, den kändes faktist riktigt B-ig.
Trespass

Amigurumi

Som många vet har jag ett litet barnbarn som ligger mig mycket varmt om hjärtat och den lille killen älskar verkligen att laga mat, koka kaffe och bjuda på fika i sitt egna lilla kök. Självklart som mormor ville jag bidra med något och började virka och till slut blev det ett helt fikafat, så för den fikasugne kan jag varmt rekomendera lille Edwins konditori:)
Singoalla kakor
Singoalla kakor
Filmrullar
Filmrullar
Chokladbollar
Chokladbollar
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelse
Bakelser
Fika
Fika

Fika
Jag har använt mig av bomullsgarnet Jasmine 8/4, virknål 2.5. Har inte haft något mönster, jag har provat mig fram och fått inspiration från nätet.

-24 grader

Brrrrrrr, idag fick jag en smärre chock när jag klev upp och fick se hur kallt det var, -24 grader!! Vi har ju varit rätt så bortskämda med en relativt ”mild” vinter så här långt och så plötsligt blir det smällkallt. Men för de som varit in på min blogg förr, vet att jag har en kamin, så det är inte synd om mig, jag värmer mig gott:) Kamin
Ljuslykta