Valpar

Jag har återvänt från min influensa och är på banan igen, tack och lov. Visst finns det sviter kvar, men långt ifrån vad det varit.
Idag har jag varit och sett ett ”gäng” Lajka valpar och visst vill man bara stoppa ner dom små söta, busiga, goa valparna i en väska och ta med dem hem. Nu är det kanske en hund i största laget för min egen del, men i ”valpformat” var dom helt perfekt:) Men jösses vad dom hinner överallt och så en liten pinkpöl här och en där, jag har nog hunnit glömma hur det var att vara ”valpmamma” med allt vad det innebär.
Vovve

Sjuk…

Efter en hemsk natt, med fruktansvärd värk i kroppen, insåg jag i morse att jag antagligen drabbats av någon slags influensa. Kroppen känns som 100 år (antagligen mer) och varenda led på kroppen värker, gångjärnen är helt slut och jag har problem att räta ut mig. Så idag har det blivit en mycket lugn dag, det mest ansträngade jag gjort är nog ätit. Gubben beställde hem mat och hur bekvämt var inte det;). För att komma in på vad vi åt så var det en rätt som jag kanske för en par månader aldrig skulle sätta tänderna i, hade svårt att förstå hur någon kunde tycka det var gott, men man kan väl ändra sig:). Det vi åt var ju inget märkvärdigt, det var bara friterad kyckling, ris och sötsur sås, det var bara hur gott som helst, tyvärr orkade jag knappt hälften.
Vi hyrde film på kvällskvisten, ”The Hunter” med Willem Dafoe, Sam Neill, Frances O’Connor, Sullivan Stapleton. Ingen höjdar film, men gick att se, aningen ”tam”.The Hunter

Kallt

Jag tyckte för några dagar sedan att -34 grader var hutlöst kallt, men det visade sig att tempen inte skulle stanna där, nej det sjönk till dryga -40 grader, måste ju säga att det är i mesta laget. Bilarna i den tempen känns inte som bilar, jag vet inte vad man ska jämföra dem med, men de fungerar rätt dåligt, så någon längre resa blev det inte. Nu är det ”bara” -24 och snöar massor.
Snö

-34 grader

Som från ingenstans blev det -34 grader, jag säger bara …..hujeda mig så kallt. Kaminen går varm och jag vet inte hur jag skulle klara mig utan denna underbara värmekälla.
Det är mer synd om mina små fåglar som måste vara ute i den bitande kylan, kunde jag, hade jag tagit in dem och gett dem massor med värme och kärlek:) I stället får jag se till att dom har gott om mat. Jag fick ett bra tips på Nyhetsmorgon om en fågelmat blandning som jag självklart testade.
Fågelmaten består av margarin, havregryn och riven ost, vilket jag rörde ihop till en smet. Sen drog jag ett snöre genom hålet i en lerkruka, lagomt långt för att kunna knyta fast det i tex ett träd. Jag fyllde sedan krukan med blandningen, ca 2/3 av krukan, vickade krukan i 90 grader och hängde upp den i trädet….men inte var det någon rusning till det nya matstället, nej de gamla beprövade talgbollarna var tydligen bättre;).
Fågelmat
Vill bara visa en vinter bild, visst är det vackert med mycket snö!
Vinter
Men det finns det som för mig är ännu vackrare, det slår alla bilder i världen, här é han, aningen allvarlig och fundersam!
Edwin
Edwin